Väldigt vintrig helg

Lördagen bjöd på strålande vackert väder. Enda haken var att temperaturen låg på mellan -30 och -33 heela dan!
Eftersom Jerry svettas väldigt lätt tyckte han det var en passande dag att skotta av taket..
Det blev inte mycket utevistelse, men en timma frisk luft med efterlängtad vintersol i ansiktet gör gott för själen.


Påbylsad Astrid


Gubben Frost
Resten av dagen spenderades inomhus med kaminen som brann oavbrutet. Bingospel med barnen, tacomiddag och besök av goda grannar som vågat sig ut med skoter. På kvällen var vi var barnvakt åt lille Valle som skötte sig yppans, och idag vaknade vi upp med 20 grader varmare temp ute men istället snöigt och blåsigt.
Råkade ta fel kryddburk och bjöd en förbryllad sovgäst på fil med cayennepeppar till frukost. Han hann snällt äta några skedar innan jag upptäckte misstaget, men jag kan inte tänka mig att det smakade särskilt gott!
Eftersom tio minusgrader kändes som riktig sommarvärme fick vi idag passa på att vara ute.
Häftigt att se hur alla tinar fram, igår såg man nästan inte en människa och idag körde det förbi hela 14 skotrar på legdan. Hade en imponerad publik i köksfönstret.
Helgen försvann i en rasande fart och imorgon är det jobb igen trots att det var fredag för bara nån minut sen..
Känns alltid extra tungt att åka på jobbet då resten av familjen är ledig.
Men om en stund så är det ju helg igen och tur är väl det!

Tråkigt

Trist att blogga då man inte har lagt in nya bilder på datan. Har suttit och försökt överföra bilder från min
nya telefon ( en rosa "trycka på skärmen telefon"!) till datorn, men det verkar dömt att misslyckas.
Sista dagen idag på min låånga julledighet. Hur i all världens tid ska jag lyckas stiga upp halv sex imorgon!?
Hade ambitionen att träna mig på tidiga mornar lite i förväg. Det blev bara i fredags jag lyckades med det och fick mig upp kl sju. Efter många sköna sovmornar så blir det nu tillbaka till allvaret och vardagen.

Julen var jättetrevlig. Har firat med min familj och vi var alla samlade i byagården i Båtvik. Det var så himla skönt att inte behöva flänga omkring nånting. Vi var hemma bara jag, Jerry och barnen ända till efter Kalle. Vilken mysig dag!
Nyåret firades på mantelgatan hos min mamma och efter en ofantligt god trerätters middag somnade alla barn före kl 9 och resten av kvällen blev lugn och skön med prat, skratt och lite spel.

Idag bjöd jag Johanna med familj på middag och väldigt dålig planering och väldigt mycket tidsoptimism ledde till fullkomligt kaos innan gästerna kom. På två och en halv timme lyckades jag:
sy en gardin
renbädda sängen
byta batteri i Anjas keyboard (vilket visade sig vara ett misstag)
duscha
vattna och mata hästarna
skotta av bron
tillverka en köttgryta med rotsaker

Mitt i matlagningen kommer jag dessutom på att jag ska göra en efterrätt.

Med precis allt som finns i skafferi och kyl, från tomatpuré till vaniljsocker på köksbänken,  och med hundar att snubbla över och barn som är i vägen vilket skåp man än ska öppna så förvandlas jag till arga kocken. Efter att ha spillt kakao över bordet, lyckats välta julgranen, sett Astrid doppa grönsaker i blod från köttet och hört de mest fruktansvärda toner från en viss keyboard så var måttet rågat. Med hot om att kasta ut både keyboard, dator och diverse leksaker i snön så åkte barnen upp på rummet. Sedan hann jag mirakulöst nog med både middag, efterrätt, dammsugning och bortstädning innan gästerna dök upp.

Nästa gång ska jag förbereda allt som kockarna gör på tv..


RSS 2.0