Samtalsämne vid matbordet

Astrid: Tänk, vad tokigt! Det finns ju inget smör i himlen.
Jag: Vad säger du?
Astrid: Man har ju inget smör i himlen, vad gör man då?
Anja: Då jag blir stor ska jag flytta till mormor och då kan jag ha alla hennes smycken.
Jag: Vars ska du flytta då Astrid?
Astrid: Till Göteborg! Men då måste jag ha körkort så jag kan köra Göteborgsbilen.
Anja: Jag ska också flytta till Göteborg!
Astrid: Men du har ju inget körkort!!

Ibland saknas det verkligen lite vuxet sällskap...


En urusel mamma!Har jag känt mig som idag..

Började dagen med en Anja som var jätteladdad inför dansföreställningen kl 1, Johanna skulle ju vara där och mormor som styrt om sitt schema för att kunna se på barnbarnen. Sover länge och tar det lugnt med barnen tills Johanna ringer och meddelar att vi har missat dansen som var kl 10! På lappen vi fått står det 10 och så även på min almanacka där jag så prydligt antecknat tid och datum. Varför i fridens tid har jag i två veckor gått och trott att det skulle vara kl 1???!!!
Min evinnerliga glömska och förvirring drabbar ju oftast mig själv, men då det går ut över andra så får man ju verkligen skämmas!
För att trösta den gråtande Anja så åker vi till Byske, köper lördagsgodis och fikar hos mormor tillsammans med Johanna och Agnes. Efter mycket bråk och tjafs så kommer vi hem till ännu mer. Skickade upp Anja på rummet då vi åt och ställde även in bakningen som jag lovat henne. ( Står inte ut med att hon gör grimaser då jag säger till henne, trots mitt dåliga samvete) Nu har jag fortsatt kvällen i samma anda och lämnat en gråtande Astrid i sängen vid läggningen. Imorgon kan inte bli sämre iallafall..

Vad har hänt i övrigt då? Den här veckan har gått i vattkoppornas tecken. Båda barnen fick det samtidigt i samma veva som Jerry åkte bort. Tack och lov har det varit ganska lindrigt sånär som på två kämpiga nätter och en febertopp för Astrid.

  
Prickigkorvarna

Vi har sett Lindy döpas

 

Vi har uppvaktat min mamma som nu är färdigutbildad undersköterska -imponerande!Här har hon fått sitt arbetsfordon som alla sjukvårdare kör i Byske... en ambulansspark!

Och, en liten minimakeover av vårt vardagsrum. De murriga bordelltapeterna är ett minne blott!

 

Vi har även satt in en ny kamin i köket, det får bli bildbevis på den senare.

Ha d!

RSS 2.0